PER L'ALTRE COR CREMAT DE BARCELONA

-ajut al quart món-                               des de 1994   

proper concert

 

XVII CICLE DE MÚSICA - concert núm. 1

 

CORAL SANT ANDREU

Direcció : Àngel Villagrasa

 

 

 

  

Dissabte 29 de gener de 2011 - 7 de la tarda

a la Parròquia de la Mare de Déu de Núria

c/ Bon pastor, 7 (entre Muntaner i Aribau) - Barcelona

 

___


Aportació: 6 €

fila 0: compte núm. 2013 0374 12 0200442445 - Catalunya Caixa

___

 

programa de mà

Repertori:

 

Concert per a 2 flautes i orquestra RV 533

-Allegro molto -Largo -Allegro

A. Vivaldi

Ouverture de l'oratori Esther

Andante -Larghetto -Allegro

 

Arribal of the Queen Of Sheba de l'oratori Solomon

 

Etsuko Ushiyama, Anna Pujol, flautes travesseres

Juan Bertrand, oboè

Orquestra Clàssics de Vallvidrera

G. F. Handel

Signore delle cime

Coral Sant Andreu

G. de Marzi

Gloria en Re major, per a solistes, cor i orquestra RV 589

-Gloria in excelsis Deo (cor)

-Laudamus te (soprano, mezzosoprano)

-Gratias agimus tibi (cor)

-Propter magnam Gloriam (cor)

-Domine Deus (soprano)

-Domine Deus, Agnus Dei (mezzosoprano, cor)

-Qui tollis peccata mundi (cor)

-Qui sedes ad dexteram patris (mezzosoprano)

-Quoniam tu solus sanctus (cor)

A. Vivaldi

Cànon de la Pau

Anna Basagaña, soprano

Mar Mañes, mezzosoprano

Juan Bertrand, oboè

Barbara Valenti, violoncel

 

Coral Sant Andreu

Orquestra Clàssics de Vallvidrera

Direcció i baix continu: Àngel Villagrasa

F. Terral

 

 

 

 

___
 

CORAL SANT ANDREU

 

 

L'Entitat Coral Sant Andreu va néixer el 30 de setembre de 1999 als nous locals de Sant Pacià, al barri barceloní de Sant Andreu; fruit de la inquietud pel cant coral d'un grup de 20 persones, constituint-ne una coral mixta amateur sense ànim de lucre, límit d'edat ni coneixements musicals necessaris per a poder formar-ne part.

El nostre objectiu principal és enaltir i difondre el cant coral del nostre país, transmetre i mantenir viva la nostra cultura i les nostres arrels; Així com tenir un repertori de cançons d'arreu del món i de totes les èpoques.

Ens trobem un cop per setmana, per assajar el nostre repertori.

El primer assaig es va fer el 18 d'octubre de 1999 en l'espai cedit per Sant Pacià.

El primer concert de la Coral Sant Andreu, va ser el 16 de desembre de 1999 a l'escola Mare de Déu de la Mercè (Dominiques), de Sant Andreu, en el festival de Nadal de l'escola.

Formen part de la FCEC (Federació Catalana d'Entitats Corals) des del mes de març de 2001.

El primer director de la Coral Sant Andreu va ser en Jordi Radigales, el qual realitzà aquesta tasca des de l'inici, l'any 1999 i fins el 2001. Des de l'any 2001 fins desembre de 2006 portà la direcció en Carles Vela. Actualment, i des de gener de l'any 2007, la Coral Sant Andreu està sota la direcció musical de Àngel Villagrasa.

Des de la fundació de la coral, s'han fet concerts i activitats de grup a diversos indrets de la ciutat de Barcelona i província.

L'any 2009, l'entitat Coral Sant Andreu, entre els seus actes de celebració del desè aniversari de la seva fundació, va oferir un concert especial a l'Auditori de Can Fabra, amb un recopilatori d'aquests deu anys d'existència i la interpretació del Glòria de Vivaldi –fragments- amb solistes i acompanyats amb l'orquestra “Clàssics de Vallvidrera”.

També s'ha fet l'enregistrament d'un CD amb les peces del concert del desè aniversari, i que ja tenim a la venda per a tots els qui estigueu interessats en conèixer el resultat de la nostra tasca.

___    

  

ÀNGEL VILLAGRASA

   

Nascut a Barcelona l'any 1980, inicia els seus estudis de piano amb Iolanda Tarrat i prossegueix els seus estudis en aquest instrument a l'Estudi Àngel Soler. Sempre interessat per la música barroca i antiga en general, es trasllada al Conservatori Professional de Terrassa on es gradua en clavicèmbal, baix continu i música de cambra.

Ha estudiat clavicèmbal, baix continu i música de cambra amb Jordi Reguant i Eduard Martínez i ha cursat estudis de grau superior en aquestes disciplines a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). En aquesta mateixa institució se li atorga matrícula d'honor en Anàlisi musical.

Ha format part de l'Orquestra Barroca de l'ESMUC com a intèrpret de clavicèmbal i orgue positiu, sota la direcció de Manfredo Kraemer.

Destaca també la seva participació com a cantant a diverses corals. Ha format part del C.H.O.I.R., cor format per joves cantants de la comunitat europea amb seu a Ochsenhausen (Alemanya), fent gires per Leipzig i Dresden, entre d'altres ciutats alemanyes. Ha participat als Messies Participatius de la Fundació La Caixa al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Harry Christophers, Josep Pons, Edmon Colomer, Ben Parry, Robert King, Fabio Biondi.

En el camp de la direcció, ha estudiat amb Josep Prats, Emilio de la Linde, Eva Martínez, Montserrat Meneses, Ester Bonal, Lluís Vila, Xavier Puig i Daniel Mestre. Ha estat pianista correpetidor a la Coral Infantil Els Picarols, al Cor Bach, a la Coral La Fuga dels Lluïsos de Gràcia i a la Coral Sant Jordi de Barcelona.

Actualment és director de diverses corals i orquestres. És director i fundador del conjunt The Ripieno Consort, especialitzat en música antiga, de la qual n'és també el clavecinista. Destaca molt especialment la seva interpretació de l'òpera l'Orfeo de Monteverdi amb la Fura dels Baus l'any 2007, actuant en la doble faceta de director musical i clavecinista, amb molt bona acollida per part de la crítica.

Interessat també pel món de la composició, és autor de diverses obres per a agrupacions musicals ben diverses. Ha actuat a nombroses sales de concert, entre les que destaquen, a tall d'exemple, el Palau de la Música Catalana, l'Auditori Winterthur, el Paranimf de la Universitat de Barcelona i el Naumon de la Fura dels Baus, entre d'altres.

Com a afinador de clavicèmbals, ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) a l'Auditori de Barcelona, amb The New London Consort (orquestra londinenca d'instruments originals) al Palau de la Música Catalana i amb l'Orquestra del Conservatori del Liceu.

És també llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.

 

 

 

 
 

 

Properament:

C O N C E R T   N Ú M E R O   1 0 0   ! ! !

XVII CICLE DE MÚSICA

Concert núm. 2

THE RIPIENO CONCERT

Dissabte 5 de Març de 2011 a les 8.30 del vespre

Parròquia de Santa Maria del Remei

Pl. Concòrdia, 1 (Les Corts)

 

 

 

 

Associació per l'Altre Cor Cremat de Barcelona - Carrer Joan Güell, 160, entl. 3a - 08028 - Barcelona
inscrita al registre d'associacions amb el núm.15373/1 en data 1/7/1994
l'activitat principal és el foment i la defensa dels drets cívics, socials i de la persona
tel. 93 490 11 68      corcremat@gmail.com